חיסון הפפילומה

חיסון הפפילומה

מתקיים דיון האם החיסון הוא באמת הכרחי והאם לא עלול לגרום לנזק? כמו בכל דבר בחיים לדעתי, יש לעשות הערכות סיכונים מול סיכויים ולפי זה לקחת החלטה. סרטן צוואר הרחם הוא סרטן לא נעים ודי קטלני שבהחלט הייתם רוצים להימנע ממנו כנשים. גם הגברים עלולים לסבול מבעיות רפואיות חמורות לא נעימות בכלל. יש הטוענים כי דווקא החיסון מעודד התנהגות מינית לא זהירה אך לדעתי מדובר בבלבול בין הסיבה לתוצאה. נכון שלקיחת החיסון יכולה לעודד ביטחון מופרז בכל הנוגע לקיום יחסי מין לא מוגנים אך מצד שני קשה לומר שמי שאינו מחוסן לוקח זאת כמרכיב חשוב בהחלטה בעת שהוא מקיים יחסי מין כאלו.

נגיף הפפילומה מועבר ביחסי מין

ישנה שאלה גם לגבי גיל מבוגר יותר, כלומר לא לגבי בני נוער אלא לנשים בגילאי 30 ומשהו שאינן בטוחות האם החיסון ל- HPV מועיל להן? במיוחד אם מדובר במישהי שאינה פעילה מינית במיוחד. מחקרים הראו שהסיכון בהחלט גבוה גם לאוכלוסיות שמתחילות להיות פעילות מינית בתקופה מאוחרת יותר וזו הסיבה שה- FDA אישר לאחרונה למעשה את החיסון עד גיל 45 במקום לעצור בגיל 26. ההמלצה תמיד היא להתייעץ עם רופא המשפחה שלך, הרי אם לא תוכלי לסמוך עליו אז כנראה שיש לך בעיה קשה של אמון. אם תציגי בפניו את כל הנתונים הוא בוודאי יוכל לסייע לך לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך.

שאלה אחרת שעולה לא מעט היא לגבי המוטציות של הנגיף, כאשר החיסון יצא הוא הגן מפני שתי המוטציות העיקריות והמסוכנות ביותר של הנגיף. נכון להיום החיסון מגן מפני תשע מוטציות מוכרות. אז השאלה האם מישהי או מישהו שהתחסנו לפני מספר שנים צריך להתחסן שוב כדי לשדרג את ההגנה לשבע מוטציות נוספות? במקרה הזה נראה כי הסיכון עולה על הסיכוי להדבקות ולכן לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב. גם במקרה כזה רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה אך לא מוכרים יותר מדי מקרים למדע בהם אדם שהתחסן למוטציות הראשונות נדבק באחרות בשנים האחרונות ולכן סביר להניח שגם העצה של הרופאה או הרופא יתבססו על ניסיונם ופחות על מידע מחקרי. לקריאה נוספת – https://stopapilloma.co.il